Schooltje spelen


Vorige week ben ik ingevallen bij groep 6 in de Kinkerbuurt en we hebben die dag het whiteboard heel erg gebruikt! Het digibord was stuk en in plaats van het te missen hadden we een ‘revival of the whiteboard’.

De leerlingen vinden het echt super om hier op te schrijven. Alle woorden rondom het thema van die dag, talent, hebben we opgeschreven. De lijst werd steeds langer, de woordspin steeds uitgebreider. De klassendienst heeft het aan het eind van de dag niet uitgeveegd, zo mooi was ‘ie! De volgende dag was het vrijdag, bijna weekend, bijna vakantie en heeft een groepje leerlingen alle woorden overgenomen op een groot vel om in de klas op te hangen.

Leerlingen vinden schrijven met de digi-pen op het digibord leuk, maar dus ook het schrijven op een whiteboard en het schrijven met een krijtje op een schoolbord. Dat kun je ook gewoon thuis doen, samen met je kind.

Er is schoolbord-verf, maar je kunt ook schoolbordfolie per strekkende meter kopen; daar knip je een stukje af en dat plak je op de keukendeur. Een paar lekkere krijtjes er bij en vraag iedereen in huis om missende boodschappen op te schrijven. Zo krijg je een familie-boodschappenlijstje en echt iedereen vindt het leuk om met krijt te schrijven op een bord. Schrijf ook eens alle boodschappen in het Engels, Frans of een andere taal.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een meter schoolbordfolie reserveren voor afspraken, kattenbelletjes en mooie uitspraken. Plak ook een metertje op de kamer van je kinderen; om schooltje te spelen of een to-do lijst te maken

Verhalenfabiek een dag in de klas bij jouw school? Hier vind je alle info.
stuur door:    deel:    

Video

Nieuwsbrief