Van winkelmanager naar leerkracht

Een nieuw schooljaar! En dit jaar bestaat Verhalenfabriek 15 jaar! De komende tijd wil ik jullie wat mensen voorstellen die al die jaren met ons hebben gewerkt of nog steeds werken. 

 

Vijf vragen aan Sophie Sewing; zij ging de eerste keer ‘Verhalenfabrieken’ in februari 2016, bij de kleuters van de P.J. Troelstraschool in Amsterdam: 

 

Wat deed je voordat je bij Verhalenfabriek kwam invallen?

Ik deed de versnelde deeltijd pabo aan de HvA en werkte daarnaast in de biologische winkel Estafette. Daarvoor was ik winkelmanager bij Lush en daarvoor heb ik Onderwijskunde gestudeerd aan de UvA.

 

Hoe ben je in contact gekomen met Verhalenfabriek? 

Francine kwam op de pabo vertellen over Verhalenfabriek. Ik was direct enthousiast. De vrolijke energie van Francine sprak mij aan en het leek mij leuk en zinvol om op een ontspannen manier, zonder ingewikkelde methodes maar met leuke verhalen, vlieguren te maken voor de klas.

 

En waarom nam je contact op met Verhalenfabriek? 

Ik wilde graag voor Verhalenfabriek werken om ervaring op te doen voor de klas en verschillende groepen en scholen te ervaren. Op deze manier kan je zowel ervaring op doen als erachter komen welke groepen je leuk vindt en wat je belangrijk vindt aan een school.

 

Wat heb je bij Verhalenfabriek gedaan? 

Ik heb ingevallen op diverse scholen in de groepen 1 t/m 8. Meestal voor één dag en soms voor een langere periode op een vaste dag in de week. Tijdens deze dagen maakte ik meestal gebruik van de lesprogramma’s van Verhalenfabriek maar had ik alle ruimte om daar flexibel mee om te gaan.

 

Waar zit je nu? Werk je nog in het onderwijs?

Ik werk met plezier op De Ichthusschool in Osdorp en heb hier nu voor het derde jaar mijn eigen kleuterklas. Ik ben hier gaan werken na een aantal keer invallen via Verhalenfabriek. Ik moet eerlijk bekennen dat het in het begin enorm pittig was maar nu vind ik het echt heel erg leuk. 

 

Net als Sophie heeft een aantal Verhalenfabriekers op deze manier de weg naar onderwijs gevonden; gewoon door veel in te vallen, rond te kijken, te ervaren en vlieguren te maken, om een zachte landing te kunnen maken in ons prachtige vak van leerkracht. 


stuur door:    deel:    

Video

Nieuwsbrief